Konstruktionsritningar

BEHÖVER DU KONSTRUKTIONSRITNINGAR?

Vi hjälper dig med dina konstruktionsritningar & konstruktionsberäkningar i Stockholm!

  1. Pris direkt på telefon
  2. Skicka ditt underlag
  3. Personlig hjälp av en konstruktör

  • Kostnadsfria platsbesök i Stockholms län!
  • Om din kommun behöver något mer, ingår det kostnadsfritt!
Har du ett byggprojekt som kräver bygglovsansökan i Stockholms län? Har du fått en komplettering av din kommun där de kräver konstruktionsritningar för ett startbesked? Då har du kommit helt rätt, vi på Bygglovsverket hjälper dig och ett 100-tals kunder varje år i Stockholm med deras bygglovsritningar och konstruktionsritningar för bygglov. Vi hjälper dig oavsett hur långt du har kommit i din bygglovsansökan.

En bygglovsansökan kan skilja sig från kommun till kommun i Stockholms län beroende på åtgärd. På grund av det finns det inget specifikt svar, för specifika bygglovsärenden. Det beror helt på vart i Stockholm du bor.

Det finns däremot generella regler och processer. ​För bygglovsansökningar med krav på konstruktionsritningar kan flödet se ut som sådan;

När du ansöker om ett bygglov för en nybyggnad, tillbyggnad och en påbyggnad i Stockholm, kan det komma att krävas konstruktionsritningar samt konstruktionsberäkningar. Din kommun har detta oftast specificerat på deras hemsida.

För att få ett beviljat bygglov så krävs inte konstruktionsritningar, i detta fall krävs enbart bygglovsritningar (fasad-, sektions-, planritningar samt situationsplanen). Efter ett beviljat bygglov kommer du i vissa fall vara ren för att sätta igång med ett startbesked och andra fall kan en komplettering komma ifrån din kommun. I detta fall kommer oftast en begäran på att du ska skicka in konstruktionsritningar. Det är nu du kommer i kontakt med oss eller har det löst redan innan tack vare att du redan varit förberedd på detta.


OM KONSTRUKTIONSRITNINGARVad är konstruktionsritningar?


Konstruktionsritningar är en visuell bild på hur en byggnad är uppbyggd utifrån de bärande element som finns.

Vad ska ingå i en konstruktionsritning?


I en konstruktionsritning skall det finnas en detaljritning och sektionsritning. Den ska tydligt visa alla bärande element i fasaden (takstolar, bärande yttervägg etc) samt material.

När behövs konstruktionsritningar?


Konstruktionsritningar behövs i de flesta fallen när det gäller bygglov för en nybyggnad, tillbyggnad och påbyggnad. Det kan även förekomma vid andra åtgärder men beror på åtgärd och kommun.

Vad är konstruktionsberäkningar?


Konstruktionsberäkningar är beräkningar för att dimensionera ut ett objekts hållfasthet baserad på permanenta laster (egenvikt, balkar etc) samt variabla (snö, mänskliga faktorer). Kort sagt är konstruktionsberäkningar, beräkningarna som krävs för att förstå om bygget kommer hålla i praktiken.

Vad är en teknisk beskrivning?


En teknisk beskrivning är ett annat namn för konstruktionsritningar.


Om vår tjänstVilket underlag behöver ni för konstruktionsritningar?


För att vi ska kunna få fram en korrekt konstruktionsritning kommer vi att behöva en beskrivning av ingående materialval för samtliga bärande element och position och dimension av dessa.

Hur snabbt får jag mina konstruktionsritningar?


Du får dina konstruktionsritningar inom 2-4 veckor i vanliga fall. Detta spann baseras på säsong samt hur snabbt storleken av projektet samt om all information är givet från kund.

Behövs ett platsbesök för konstruktionsritningar?


För att få fram dina konstruktionsritningar kommer det inte behövas ett platsbesök i vanliga fall. Däremot kan det vara enstaka projekt som kan komma att kräva det för att få en förståelse av projektet och dess omfattning. Skulle du behöva ett platsbesök för dina konstruktionsritningar, erbjuder vi detta kostnadsfritt för kunder i Stockholm med omnejd.

Hur levereras konstruktionsritningarna?


Dina konstruktionsritningarna levereras tillsammans med alla andra ritningar som senare skall skickas in för bygglovsansökan. Konstruktionsritningarna levereras till dig i PDF format. Vill du dessutom slippa skicka det själv, erbjuder vi oss att göra hela din ansökan åt dig helt kostnadsfritt. Du slipper även tänka på det och spara tid till annat roligt.

Komplettering


Har du fått ett beviljat bygglov och behöver nu konstruktionsritningar? Då kan vi hjälpa dig även i dessa fall.


TjänsterVi hjälper dig även med dina bygglovsritningar/arkitektritningar, brandskyddsdokument, fuktsäkerhetsbeskrivning, energiberäkningar och tillgänglighetsanpassningar.

  • Prisgaranti för motsvarande tjänster!
  • Snabb leverans av erfarna konstruktörer
  • Ring för att få offert!
  • Konstruktionsritningar
  • Konstruktionsberäkningar
08-515 100 50
 
-

OM OSS

Bygglovsverkets målsättning är att hjälpa dig som byggherre eller privatpersoner med hela din bygglovsansökan. Vi hjälper dig från din byggidé till ett beviljat bygglov. Vi gör alla dina bygglovsritningar och ser till att du får en högkvalité, en snabb leverans och framförallt att du får marknadens bästa priser!

 

Varför ska du välja Bygglovsverket?

 
 

Med en lång erfarenhet inom arkitektur och konstruktionsbranschen såg vi att ett starkt behov fanns inom just bygglovsärenden. Såväl den som vill ansöka om bygglov och kommunerna har önskat en lösning och nu är lösning här, Bygglovsverket.

Det enda alternativet för att du ska få en simpel och snabb bygglovsansökan, utan att du ska behöva göra så mycket själv.

info@bygglovsverket.se

Vi jobbar och avtalar inom ABK09.

Du är trygg hos oss, vi innehar samtliga ansvarsförsäkringar som krävs.

Vi har både F-skatt och momsreg.

Företagsinformation

BLV Arkitekter & Konstruktörer AB
Org nr.: 559174-3173

© 2018 Alla Rättigheter Reserverade

Kontakt oss

08-515 100 50
info@bygglovsverket.se

Besök oss
Herkulesgatan 26, 111 52 Stockholm
-

08 515 100 50