BYGGLOVSBANKEN

 

Bygglovsbanken för dig som behöver hjälp med bygglov.

I denna bygglovsbank får du svar på vanligt förekommande frågor, kortare bygglovsguider, tips & trix samt mycket annat nyttigt för dig och ditt bygglov. Passar perfekt för dig när du exempelvis ska bygga hus, söka bygglov eller undrar över vilka lagar och regler som är aktuella just nu.
Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig med bygglovsprocessen och allt som hör till.
 

Bygglov för nybörjare

Bygglov för altan - Nya bygglovsregler sedan juli 2019

10 frågor du måste ställa till arkitekten inför ett bygglovsuppdrag

Om bygglov

1När behövs ett bygglov?

Du behöver oftast bygglov om du vill bygga en ny byggnad, bygga till eller göra ändringar på byggnaden. Du kan även behöva bygglov för att sätta upp ett plank eller en mur.

OBS! Ibland måste du göra en anmälan även om du inte behöver bygglov (t.ex. vid bygge av en farstu mindre än 18 Kvm). Kolla alltid på din kommuns hemsida för vad som gäller för specifikt ärende.

2Hur tar jag reda på om jag får bygga/ändra det jag planerar att utföra?

Du kollar i detaljplanen (planbestämmelserna) som gäller i ditt område. Antingen gör du det via kommunens telefonsupport eller hemsida. Vill du att vi göra det åt dig helt kostnadsfritt? Ring oss nu!

3Vilka ritningar krävs för att söka bygglov?

Det beror på specifik åtgärd och i vilken kommun du ska bygga i. Men i regel så är det arkitektritningar samt konstruktionsritningar. I vissa fall behöver du även extra tjänster som t.ex. energiberäkningar, brandskyddsdokument, fuktsäkerhetsbeskrivning m.m. Hos oss ingår dessa tjänster kostnadsfritt vid köp av både arkitekt- och konstruktionsritningar/beräkningar.

4Varför behövs en kontrollansvarig?

En kontrollansvarig används för att hjälpa byggherren (du som ska bygga) att se till att alla kontroller görs som är nödvändiga för att kraven i bygglagstiftningen följs. Vi har ett större antal kontrollansvariga i vårt nätverk och hjälper dig gärna att hitta den mest lämpliga.

Om våra tjänster

1Behöver ni underlag av mig?

Beroende på vad du vill göra så behöver vi underlag för att kunna utföra ritningarna. Exempel på detta är baskarta, nybyggnadskarta, befintliga husritningar, skisser som du tänkt dig och bilder på planerade bygget/arbetsplatsen.

Behöver du en konstruktionsritning? Skicka över beskrivning (dimensioner) om konstruktionen så ordnar vi det.

OBS! När du väljer att köra med oss får du ett mail med tydliga och enkla instruktioner för vad du ska lämna in.

2Gör ni platsbesök?

Det beror på hur tydligt underlaget är som du ger oss.

Har du inget underlag alls eller har en utmaning med att kommunicera fram vad du tänk kan ett platsbesök vara aktuellt. Skulle ditt bygge behöva ett platsbesök erbjuder vi upp till 1h kostnadsfritt. (Endast Stockholms län)

3Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden börjar gälla fr.o.m. att vi fått in allt ifrån dig vad gäller underlaget. Därefter gäller leveranstid på 2-4 veckor för ett utkast för godkännande. Ju tydligare underlag vi får testa snabbare får kommunen det inskickat.

Har du tidspress och behöver det snabbt? Ring oss nu så nu för att få fram en eventuell lösning.

4Hur levereras ritningarna?

Ritningarna levereras till dig i PDF format.

Vi skickar in ritningarna till kommunen digitalt så slipper du göra det och sparar tid.

5Om jag får en komplettering?

Din kommun bedömer handlingarna du skickar in och ger dig antingen ett beviljat bygglov, kompletteringar eller avslag. I och med att vi säkerställer att vi jobbar innanför detaljplanen (planbestämmelserna) ser vi till att avslags alternativet elimineras för ditt arbete. Skulle däremot en komplettering uppstå är vi på Bygglovsverket ansvariga för att korrigera och rätta till eventuella fel kostnadsfritt.

6Vilka andra tjänster kan ni hjälpa till med?

Vi hjälper dig även med dina brandskyddsdokument, fuktsäkerhetsbeskrivning, energiberäkningar och tillgänglighetsanpassningar.

Är du osäker på vad du behöver?

08-515 100 50
 

Vad Som Motiverar Oss.


Grundat sommar 2018. Bygglovsverket är byggt på idén att det ska vara otroligt enkelt, billigt & gå snabbt att få bygglov för dig som är hus/villaägare. Vi existerar för att hjälpa dig att få beviljat bygglov, utan att du plågas av all byråkrati.

 

Varför ska du välja Bygglovsverket?


Bygglovsverket bygger inte sig självt. Vi har ett dedikerat team som är besatta av att utveckla dem snabbaste, enklast och mest prisvärda lösningarna för dig som vill få hjälp med ditt bygglov. Team Bygglovsverket har många knäppa och mångsidiga kombinationer av människor med sina egna egenskaper och intressen utanför arbetet - och det är just därför du ska välja oss. Mångfald, kreativitet och hög arbetsmoral är det som speglar oss. Börja med ditt bygglov på rätt sätt - Bygglovsverket.se

 
 
info@bygglovsverket.se

Vi jobbar och avtalar inom ABK09.

Du är trygg hos oss, vi innehar samtliga ansvarsförsäkringar som krävs.

Vi har både F-skatt och momsreg.

Företagsinformation

BLV Arkitekter & Konstruktörer AB
Org nr.: 559174-3173

© 2018 - 2020 Alla Rättigheter Reserverade

Kontakt oss

08-515 100 50
info@bygglovsverket.se

Besök oss
Herkulesgatan 26, 111 52 Stockholm
-