FAQ

Om bygglov

1När behövs ett bygglov?

Du behöver oftast bygglov om du vill bygga en ny byggnad, bygga till eller göra ändringar på byggnaden. Du kan även behöva bygglov för att sätta upp ett plank eller en mur.

OBS! Ibland måste du göra en anmälan även om du inte behöver bygglov (t.ex. vid bygge av en farstu mindre än 18 Kvm). Kolla alltid på din kommuns hemsida för vad som gäller för specifikt ärende.

2Hur tar jag reda på om jag får bygga/ändra det jag planerar att utföra?

Du kollar i detaljplanen (planbestämmelserna) som gäller i ditt område. Antingen gör du det via kommunens telefonsupport eller hemsida. Vill du att vi göra det åt dig helt kostnadsfritt? Ring oss nu!

3Vilka ritningar krävs för att söka bygglov?

Det beror på specifik åtgärd och i vilken kommun du ska bygga i. Men i regel så är det arkitektritningar samt konstruktionsritningar. I vissa fall behöver du även extra tjänster som t.ex. energiberäkningar, brandskyddsdokument, fuktsäkerhetsbeskrivning m.m. Hos oss ingår dessa tjänster kostnadsfritt vid köp av både arkitekt- och konstruktionsritningar/beräkningar.

4Varför behövs en kontrollansvarig?

En kontrollansvarig används för att hjälpa byggherren (du som ska bygga) att se till att alla kontroller görs som är nödvändiga för att kraven i bygglagstiftningen följs. Vi har ett större antal kontrollansvariga i vårt nätverk och hjälper dig gärna att hitta den mest lämpliga.

Om våra tjänster

1Behöver ni underlag av mig?

Beroende på vad du vill göra så behöver vi underlag för att kunna utföra ritningarna. Exempel på detta är baskarta, nybyggnadskarta, befintliga husritningar, skisser som du tänkt dig och bilder på planerade bygget/arbetsplatsen.

Behöver du en konstruktionsritning? Skicka över beskrivning (dimensioner) om konstruktionen så ordnar vi det.

OBS! När du väljer att köra med oss får du ett mail med tydliga och enkla instruktioner för vad du ska lämna in.

2Gör ni platsbesök?

Det beror på hur tydligt underlaget är som du ger oss.

Har du inget underlag alls eller har en utmaning med att kommunicera fram vad du tänk kan ett platsbesök vara aktuellt. Skulle ditt bygge behöva ett platsbesök erbjuder vi upp till 1h kostnadsfritt. (Endast Stockholms län)

3Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden börjar gälla fr.o.m. att vi fått in allt ifrån dig vad gäller underlaget. Därefter gäller leveranstid på 2-4 veckor för ett utkast för godkännande. Ju tydligare underlag vi får testa snabbare får kommunen det inskickat.

Har du tidspress och behöver det snabbt? Ring oss nu så nu för att få fram en eventuell lösning.

4Hur levereras ritningarna?

Ritningarna levereras till dig i PDF format.

Vi skickar in ritningarna till kommunen digitalt så slipper du göra det och sparar tid.

5Om jag får en komplettering?

Din kommun bedömer handlingarna du skickar in och ger dig antingen ett beviljat bygglov, kompletteringar eller avslag. I och med att vi säkerställer att vi jobbar innanför detaljplanen (planbestämmelserna) ser vi till att avslags alternativet elimineras för ditt arbete. Skulle däremot en komplettering uppstå är vi på Bygglovsverket ansvariga för att korrigera och rätta till eventuella fel kostnadsfritt.

6Vilka andra tjänster kan ni hjälpa till med?

Vi hjälper dig även med dina brandskyddsdokument, fuktsäkerhetsbeskrivning, energiberäkningar och tillgänglighetsanpassningar.

Är du osäker på vad du behöver?

08-515 100 50
 
-

OM OSS

Bygglovsverkets målsättning är att hjälpa dig som byggherre eller privatpersoner med hela din bygglovsansökan. Vi hjälper dig från din byggidé till ett beviljat bygglov. Vi gör alla dina bygglovsritningar och ser till att du får en högkvalité, en snabb leverans och framförallt att du får marknadens bästa priser!

 

Varför ska du välja Bygglovsverket?

 
 

Med en lång erfarenhet inom arkitektur och konstruktionsbranschen såg vi att ett starkt behov fanns inom just bygglovsärenden. Såväl den som vill ansöka om bygglov och kommunerna har önskat en lösning och nu är lösning här, Bygglovsverket.

Det enda alternativet för att du ska få en simpel och snabb bygglovsansökan, utan att du ska behöva göra så mycket själv.

info@bygglovsverket.se

Vi jobbar och avtalar inom ABK09.

Du är trygg hos oss, vi innehar samtliga ansvarsförsäkringar som krävs.

Vi har både F-skatt och momsreg.

Företagsinformation

BLV Arkitekter & Konstruktörer AB
Org nr.: 559174-3173

© 2018 Alla Rättigheter Reserverade

Kontakt oss

08-515 100 50
info@bygglovsverket.se

Besök oss
Herkulesgatan 26, 111 52 Stockholm
-