BEHÖVER DU SÖKA BYGGLOV FÖR ALTAN?

Slipp den plågsamma processen. Vi gör alla dina bygglovsritningar för altan.

 


Bygglovsreglerna för altanbyggen har ändrats. Detta behöver du veta!

Det är sommarmorgon, solen skiner och du hör hur fåglarna kvittrar. Ja, idag är en fantastisk dag. Du förbereder en varm kopp kaffe. Du går mot din altandörr och öppnar den. Du tar ett steg ut på din helt nya fantastiska altan. Oj, som du har längtat efter den här dagen. Äntligen är altanen klar & äntligen kan du njuta av den med en kopp kaffe. Tänk så enkelt och härligt livet kan vara när du bara sitter där och njuter.

– Byggreglerna ska inte sätta käppar i hjulet för den villaägare som vill njuta av en kopp kaffe i solen på en egen altan, säger Per Bolund (MP), bostadsminister.

Ja en fin dag som detta vill regeringen hjälpa dig med. Tack vare regeringens beslut (Läs pressmeddelandet från regeringen här.) om att göra det enklare för privatpersoner att bygga altan kan detta bli din verklighet snart. Men innan du börjar bygga är det viktigt att du dubbelkollar om de nya förenklade reglerna gäller dig och ditt byggprojekt.

Du kommer nu få reda på allt du behöver veta för ditt eventuella bygglov för altan. Men innan det ska du få reda på vilka de bygglovsbefriade reglerna är idag:
- Altanen måste byggas inom 360 cm (3,6 m) från ett bostadshus.
- Altanen får inte överstiga 180 cm (1,8 m) över markytan.
- Om du ej fått ett medgivande av din granne får du inte placera altanen närmare än 450 cm (4,5 m) från tomtgränsen. Ett medgivande från grannen kan göra detta möjligt dock.

Hur hög får altanen vara utan bygglov?

Enligt Plan- och bygglagen (PBL) ska du ha ett fallskydd från din altan - exempelvis ett staket. Max höjden är 1,8 meter och i detta räknas inte staketet in i det som en höjd. Enda gången det räknas in är när du använder exempelvis ett plank som är insynsskyddat. I detta fall så räknas planket in och kräver därför ansökan om bygglov för altan.

Det är enkelt att beställa. Du behöver bara ta fram din telefon, slå in 08-51510050 och berätta för mig eller mina kollegor vad du ska bygga och dina kontaktuppgifter för att få en snabb offert.

08-515 100 50
 

Vad Som Motiverar Oss.


Grundat sommar 2018. Bygglovsverket är byggt på idén att det ska vara otroligt enkelt, billigt & gå snabbt att få bygglov för dig som är hus/villaägare. Vi existerar för att hjälpa dig att få beviljat bygglov, utan att du plågas av all byråkrati.

 

Varför ska du välja Bygglovsverket?


Bygglovsverket bygger inte sig självt. Vi har ett dedikerat team som är besatta av att utveckla dem snabbaste, enklast och mest prisvärda lösningarna för dig som vill få hjälp med ditt bygglov. Team Bygglovsverket har många knäppa och mångsidiga kombinationer av människor med sina egna egenskaper och intressen utanför arbetet - och det är just därför du ska välja oss. Mångfald, kreativitet och hög arbetsmoral är det som speglar oss. Börja med ditt bygglov på rätt sätt - Bygglovsverket.se

 
 
info@bygglovsverket.se

Vi jobbar och avtalar inom ABK09.

Du är trygg hos oss, vi innehar samtliga ansvarsförsäkringar som krävs.

Vi har både F-skatt och momsreg.

Företagsinformation

BLV Arkitekter & Konstruktörer AB
Org nr.: 559174-3173

© 2018 - 2020 Alla Rättigheter Reserverade

Kontakt oss

08-515 100 50
info@bygglovsverket.se

Besök oss
Herkulesgatan 26, 111 52 Stockholm
-